3. sz. választókörzet: Fónagy István

IMG_1886_2

1962-ben születtem, Miskolcon. Érettségi után tanulmányaimat Budapesten folytattam egészségügyi területen. 1993-ig Sződligeten a “Viktor” Speciális Otthonban dolgoztam, mint főápoló.

1993-ban egyéni vállalkozó lettem, ezen belül a vendéglátás és a turizmus területén tevékenykedem immár 21 éve. A vendéglátó üzletvezetői tevékenység mellett elvégeztem magas szinten az okleveles borbíráló képzést.

Számos civil szervezetben, egyesületben veszek részt: 12 éve tagja, illetve elnöke vagyok a Vendégvárók Váci Egyesületének, mely 2013-ban elnyerte Vác város legmagasabb rangú elismerését, a Pro Urbe díjat. 2010-ben Vác Hattyú-díjasa lettem. Ugyanebben az évben Közép-Magyarország regionális szervezete az Év Vállalkozója díjjal tüntetett ki. 2008-tól vagyok a Segítünk Alapítvány váci kuratóriumának elnöke. Japán-Vác Baráti Társaság alapítója és alelnöke, valamint a váci Finn-Magyar Baráti Társaság tagja vagyok több éve.

Munkámból kifolyólag Vácott évek óta jól működő fesztiválok, rendezvények, fogadások sikeres szervezője és aktív lebonyolítója vagyok. A X. Váci Lecsófesztivál a váci régió egyik legnagyobb rendezvénye. A közösségi bolhapiac, az almáspite-sütő verseny és egyéb városi programok ötletadójaként és megvalósítójaként tevénykenykedek.

Emellett karitatív tevékenységet is végzek, mert fontos számomra a hátrányos helyzetű emberek segítése és támogatása.

A soron következő önkormányzati választáson a 3. sz. választókörzetben egyéni képviselőjelöltként indulok.

Turizmus és vendéglátás területén szeretnék komoly fejlesztéseket – kulturális, egyházi turizmus – megvalósítani.

A belvárosban elsődleges a közlekedés és parkolás megoldása, a középületek felújítása, az utak és parkok karbantartása.

Fontosnak tartom a szelektív hulladékgyűjtést, illetve az ilyen tárolók megfelelő elhelyezését. Például a Trafalgar étterem közelében lévőknek is szeretnék új helyet találni.

Egyik kiemelt feladatom lesz a fiatalok kulturált szórakozásának megoldása. A Duna-parton a gördeszkapálya kialakítása.

“Város a föld alatt” program elindítása, mely a városi pincék, pincerendszerek összekapcsolását jelentené, turisztikai céllal.

Célom a közterületek virágosabbá tétele, például a Budapesti főúton a kandeláberekre virágtartók elhelyezése. A közvilágítás minőségének javítása.

Esetleg a hulladékfeldolgozás innovatív módjának többcélú városi felhasználása (árvízvédelmi, építőanyag-ipari, mezőgazdasági felhasználás).

 

Kövess minket
Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
AZ OLDAL ALAPÍTÓJA
EGYESÜLET ADATAI

Rövid név: SZAVAD Egyesület
Teljes név: Szóval-tettel A Városért A Demokráciáért

E-mail: szavad@szavad.hu
Nyilvántartási szám: 13-02-0006631

2019. augusztus
h k s c p s v
« Júl    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031