A házból jelentem

Sokan kérdezték… – A házból jelentem

Matkovich Ilona önkormányzati képviselő - városháza2Sokan kérdezitek, hogy tetszik a képviselőség, elérhető-e bármilyen általam kitűzött cél úgy, hogy váci civil szervezet képviselőjeként egyedül jutottam be a testületbe. Nos, lassan kikristályosodni látszik, milyen képviselői hozzáállás lehet eredményes. Ez pedig az együttgondolkodás az összes képviselővel. A választás tavaly október 12-én lezajlott. Én nem tekintem magam tipikus ellenzéki képviselőnek, hiszen célom nem a harc, csakis az építő munka. Minden megszólalásommal, tettemmel csakis Vác fejlődéséért dolgozom, mert úgy érzem, nagy lemaradásban vagyunk számos hozzánk hasonló léptékű városhoz képest. Pedig Váci kivételes természeti, földrajzi és kulturális adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy egy versenyképes, korszerű várossá változzon. Erről szeretnék ezen az oldalon a váciakkal beszélgetni.

Ezen az oldalon hírt adok majd egyes a testületi üléseken tárgyalt témákról, és arról, hogyan foglaltam állást a testület elé terjesztett ügyekben.

A novemberi testületi üléssel kapcsolatban néhány gondolat:

  1. Beválasztottak a gazdasági és a művelődési bizottságba, ami nagy öröm és felelősség. Az első ülésen még leginkább kapkodtam a fejem, mikor kell szavazni, felszólalni, indítványozni, mert ezt is meg kell tanulni egy kezdő önkormányzati képviselőnek. Természetesen az első testületi ülésen még csak figyeltem, és próbáltam összegyűjteni az információkat. Nagy segítség, hogy a bizottsági üléseken részletesen tárgyaljuk ezeket. (Én bejárok a városfejlesztési bizottság üléseire is, mert ott rengeteg a város jövőjét érintő téma merül fel.)
  2. Amit kiemelnék az első testületi ülés témái közül: a Váci Világi Vigalom. Egy látványos rövidfilmet mutatott be a Városimázs Kft igazgatója. Nagyon jó volt felidézni a rengeteg programot, bár korábban sokszínűbb, kedvemre valóbb volt a kínálat. Ezért is szólaltam fel ebben a témában, és elmondtam, hogy a helyi fiatal képzőművészek bevonásával csináljunk egy alternatív programot. Erre nagyon jó példa az esztergomi Kaleidoszkóp ház összművészeti tevékenysége. Továbbá jó lenne, ha ismét összejönne egy Carmina Burana előadás a helyi kórusok és a Váci Szimfonikus Zenekar bevonásával. És máris egy forró témához érkeztem. De erről majd legközelebb…

Matkovich Ilona
önkormányzati képviselő

SZAVAD Egyesület

2015-01-28

A szerzőről

SZAVAD


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kövess minket
Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
AZ OLDAL ALAPÍTÓJA
EGYESÜLET ADATAI

Rövid név: SZAVAD Egyesület
Teljes név: Szóval-tettel A Városért A Demokráciáért

E-mail: szavad@szavad.hu
Nyilvántartási szám: 13-02-0006631

2020. szeptember
h k s c p s v
« okt    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930